CASUTA DIN PADURE!!!

CASUTA DIN PADURE!!!

sâmbătă, 14 mai 2011

"[…] Spre dimineata, stolul se potolise; nu insa si Fletcher.
    - Jonathan, iti amintesti ca mi-ai spus, odata de mult, ca cine isi iubeste Stolul indeajuns se intoarce la el si-l ajuta sa se desavarseasca.
    - Da, sigur.
    - Nu inteleg cum poti iubi un card de pasari care tocmai au incercat sa te ucida.
    - Dar, Fletcher, nu asta iubesti la ei! Nu iubesti ura si rautatea. Trebuie sa te straduiesti sa vezi adevaratul pescarus, partea buna din fiecare. Trebuie sa-i ajuti si pe ei s-o vada in ei insisi. Asta inteleg eu prin dragoste. E grozav cand intelegi asta. Imi aduc aminte, de pilda, de un tanar pescarus aprig, pe nume Fletcher Lynd. Tocmai fusese Proscris. Era gata sa-si distruga intregul Stol, incepand sa-si construiasca propriul sau iad cumplit pe Stancile Indepartate. Si iata-l ca, astazi, isi construieste propriul paradis, si conduce intregul Stol intr-acolo."
(Pescarusul Jonathan Livingston, Richard Bach)

IL GABBIANO... JONATHAN LIVINGSTON 1 / 9
http://www.youtube.com/watch?v=S7aEssIv-r4

http://www.youtube.com/watch?v=nUZz8zscHdQ
http://www.youtube.com/watch?v=aV-voL5xv_U

http://www.scribd.com/doc/15948325/Richard-Bach-Pescarusul-Jonathan-Livingstone


Este o poveste frumoasa pentru oamenii mari care inca mai cred in povesti. Este, dupa “Micul print”, cea mai citita parabola moderna. Pescarusul care vrea sa isi depaseasca conditia, cu orice risc, este simbolul omului care vrea sa vada dincolo de micimea vietii, care in loc sa se tarasca, prefera sa zboare spre cer. Zborul este doar o metafora pentru a vorbi despre desavarsire si inaltare, spirit si creatie, limite si redefinirea lor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu